2010. február 22., hétfő

Jön Joe Buissink - az egyik esküvő fotós ikon!

Többünk nagy örömére, már ami az esküvő fotósokat illeti, Magyarországon is tart egy kétnapos workshopot Joe Buissink, aki a világ egyik legjobb, legelismertebb és legjobban foglalkoztatott esküvő fotósa.

Tavaly itt járt Schram András kanadai esküvő és portré fotós is, akinek szintén részt vettem a képzésén ami az egész éves munkámra nagy hatással volt.
Ezért gondoltam, hogy hasznos lesz, ha részt veszek az idei szakirányú képzésen is, ami nem olcsó, de ha annyit fog érni mint a tavalyi, akkor nem is drága!

Joe Buissink weblapja itt elérhető : http://www.joebuissink.com/main.php
Érdemes megnézni mi az a szint, ahova jó lenne eljutni és mi az a képi világ amit meg kellene közelíteni hazánkban is.(persze van még pár hasonló szintű fotós, más stílusú de ugyanilyen jó, akit érdemes szem előtt tartani)
Ehhez nem elég, ha a fotósok tudják ezt vagy az ehhez hasonlót prezentálni, kell a befogadó közönség is, Ti kedves menyasszonyok és vőlegények.
Sajnos Magyarországon a tömeg, szándékosan ezt írom, még mindig megelégszik az általános elcsépelt beállításokkal, bevált tipikus helyszínekkel-hátterekkel, és hagyományos/átlagos kép feldolgozási eljárásokkal - és ráadásul mindezt lehetőleg olcsón.

Azok a fotósok, akik szeretnének kilépni ebből és tanulmányozzák a már működő recepteket, hogy hogyan lehet ezt másképpen csinálni, hogy lehet a mai kor vívmányait kreatívan, művészien, hatékonyan használni, azok előbb vagy utóbb közelebb kerülnek az esküvői fotó kultúrában már fejlettebb országok neves képviselőihez.

Szerencsére évről évre nő azoknak a pároknak a száma, akik meglátják, érzik és akarják azt, hogy az esküvői képeik ne olyanok legyenek mint a szüleiké, hanem olyanok amik sok érzelmet tükröznek, változatosak színekben-fényjátékokban, beállításokban, elkapott pillanatokban és modern képfeldolgozási technikákat használva érik el teljes értéküket.

Remélem ez a képzés ad majd olyan információkat és ötleteket amiket be tudok építeni az elkövetkezendő esküvői képeimbe és örömére lesz azoknak a pároknak, akik engem bíztak meg esküvőjük fényképezésével.