2010. július 14., szerda

Káli Art Inn - Nyár

Eljött a Káli Art Inn nyári fotózásának ideje. Aki nem olvasta régebbi bejegyzésem erről (http://pelso-photo.blogspot.com/2010/01/kali-art-inn-kepekben.html )  annak mondom, hogy a ház megújuló honlapjához kellett új képeket készítenem, évszakról évszakra.(sajnos az évszakváltások elmaradnak úgy néz ki)

Nehéz dolgom van ezzel a bejegyzéssel, mert röviden nem lehet beszámolni erről a fotózás élményemről.


...ha szállodai vendéglátást szeretnél, Ne menj ide. Ha klasszikus wellness élményt szeretnél (ami egyébként szuper dolog), Akkor SE Menj ide.

Viszont: ha úgy szeretnél pihenni, mintha valakinek az otthonába lennél meghívva, nem szabványos szállodai szobákban ugyanakkor minden kényelemmel ellátva és személyes figyelmet kapva a vendéglátóktól, akkor MINDENKÉPPEN ide menjél.

Belépsz a kapun, és megérkeztél a nyugalom szigetére.
Otthonosan, ismert szállodai klisék nélkül berendezett szobákban lakhatsz, mintha jó barátaid kölcsönadták volna a vidéki házukat.







A szobákban a ház saját virágos kertjéből vágott friss színes és jó illatú virágok pompáznak,



a gyerekek a hatalmas kert árnyas játszóterén játszanak,

a szülők pedig napozhatnak és lubickolhatnak a medencében kedvükre.


A kert tele van árnyékos kis pihenő helyekkel ahol például a konyhán kért frissen csavart hideg limonádét vagy egy finom Balaton felvidéki hűvös bort kortyolhatunk.



A konyha megérne egy külön bejegyzést is, az elmondanám...
Én úgy nevezem, hogy Kézműves konyha.
Ha szeretnél sok ételből választani, hosszan lapozgatva az étlapot, akkor KERÜLD el ezt a konyhát. Ugyanis étlap NINCS.
Itt mindennap ételsor van (szándékosan nem a menü szót használom), többfogásos, igazi ínyenceknek való. Nekem párszor volt alkalmam bele kóstolni az itt készült remekművekbe és mindannyiszor elvarázsoltak az ízek.
A fűszernövények és hozzávaló zöldségek egy részét a kis konyhakertben termesztik, ott fogsz elmenni mellette minden nap mikor itt laksz...







Például a vacsorához így van megterítve, de mondhatnék reggelit vagy ebédet is éppen...
Ha ketten vagytok két személyre, csak Nektek, nem úgy mint a nagyobb hotel komplexumok éttermeiben, ahol fel van terítve, aztán ha ketten ültök le, jönnek és elviszik a maradék tányérokat...
Itt Titeket várnak, és Nektek főznek.



Itt nem fognak egyenruhás pincérek körül ugrálni blokk tömbbel a kezükben.
Viszont megkérheted a vendéglátóidat vagy a szakácsnét, hogy kérsz szépen egy limonádét vagy egy finom kávét. Kitüntetett figyelmet fogsz kapni, hidd el...

Fotózás után ezeket megettem, de sajnos nem elég a szókincsem ahhoz, hogy hűen tudjam megfogalmazni azt az élménytérzéstízkavalkádot amit nyújtottak az ételek.


A vacsora után egy palack bor mellett csendben elbeszélgethetsz pároddal, vagy barátaiddal és megbeszélhetitek a holnapi programot...


Nagyon sokat tudnék még írni a hangulatról ami itt uralkodik, az apró és kifinomult részletekről amik körülveszik az ide látogatót, arról, hogy a környék Magyarország egyik legeslegszebb területe... DE nem írok többet : MENJETEK EL IDE!
( http://www.kaliartinn.hu/ )

üdv,M